Jelezzük, ha gond van

Lebbezzünk felfele!

Lebbezzünk felfele!

Ügyvédi munkadíj 2 0

avagy jobban irritálja-e az ügyvédnő az embereket, mint az ügyvéd úr?

2019. október 12. - Lebbezzünk felfele!

A "Lebbezzünk felfele!" Facebook csoportban eddig a legsikeresebb film az ügyvédnővel rajzolt "munkadíj kisokos" volt. A téma nyilván megosztó, a feldolgozás kicsit provokatív is, de - talán éppen ezért - a film nem marad hatástalan. Külön érdekesség, hogy a filmecske ikerpárja (ügyvéd úrral rajzolt munkadíj kisokos) negyed annyi emberhez jutott el. Ez a különbség pedig magyarázatra szorul. Miért tetszik, illetve irritál jobban az, ha nő kifogásolja az ügyfél viselkedését, mintha férfi? Kíváncsi voltam, ezért megkérdeztem a csoport tagjainak véleményét is erről.

Inkább privátban kaptam válaszokat, de miután érdekes dologról van szó ezek lényegét itt is megosztom: lehet, hogy a nőket ezen a téren (karakán fellépés) nem kezelik egyenrangúan a férfiakkal. Egyfajta hím-soviniszta hozzáállás az, hogy amíg a férfi “határozottan megmondja a magáét” addig a nő csak “pattog”. Van, aki szerint éppen ezért nehezebb nőként ügyvédnek lenni, amit sokszor visszaigazol az ügyfelek, akár a kollégák (bírák) hozzáállása is. Nehezebben fogadják el a véleményüket, ami ha túl kemény, vagy túl hazározott, akkor az férfias dolog lesz, ami nem illik a nőhöz, hiszen az ügyvéd “klasszikban férfi”. Ez aztán legalább olyan idegesítő, mint Conchita Wurst, a szakállas nő - írta egy kolléganő. Az erős nővel a férfi nehezen boldogul, a gyenge nő pedig irigy rá. Szóval efféle indokok miatt is pöröghet jobban a Facebook csoportban közzétett “ügyvédnős film”, mint az “ügyvéd uras”.

A bejegyzés trackback címe:

https://lebbezunkfelfele.blog.hu/api/trackback/id/tr4715218708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása