Jelezzük, ha gond van

Lebbezzünk felfele!

Lebbezzünk felfele!

Az angyalgyökér ügy

avagy a "negatív növény"

2019. október 07. - Lebbezzünk felfele!

Az abszurd perek iránt érdeklődő Kedves Olvasók figyelmébe ajánlom az "angyalgyökér per" fejleményeit. Az ügy lényege a filmből megérthető. A nagy nyilvánosságot kapott "lepke per" néven elhíresült abszurd jogeset "kistestvéréről" van szó. (A lepke perben másfél milliárd forint kártérítéssel és börtönnel igyekezett az ügyészség megtorolni a kokadi gazda jogsértő magatartását, aki - szerintük - hatezer keleti lápibagoly lepkét pusztított el bokor ritkítás közben, viszont egyetlen elpusztult lepkét sem sikerült felmutatniuk, így minden pert elvesztettek.) Gyakorlatilag ugyanazok a szereplők (még a bíróság, az ügyészség és a nemzeti park részéről eljáró emberek is döntő többségben ugyanazok). Itt sem volt a területen a védett élőlényből (angyalgyökérből), itt is elképzelik azok létezését és itt is öt éve rágódnak azon, hogy miképpen lehet az ott nem lévő növényeket kiirtani, s valahogy ezért az ott dolgozó gazdát megbüntetni. Itt is ugyanaz a játék (van rajta sapka, nincs rajta sapka) zajlik közben párhuzamosan a büntetőeljárással: a hatóságok azért szeretnék bírságolják a gazdát serényen, mert idő közben nem végezte el azt a munkát a területen, amiért egyébként a vádhatóság a vádlottak padján ültette.

A tárgyaláson remélhetőleg fény derül arra, hogy miképpen lehet nulla tő angyalgyökérből 24-et kiirtani, azaz, hogy létezhet-e "negatív növény", amelynek helyén a "tér folytonossága megszűnik", egyfajta angyalgyökér alakú lyuk keletkezik a réten a nem létező növény kiirtásának helyén, ahol a tér-idő kontinuum megszakad.

Ha valakinek van egy kis ideje és szereti az abszurd humort az nyugodtan látogasson el a Debreceni Törvényszék I/122. sz. tárgyalótermébe 2019. 10. 09. napján 10:00 órakor kezdődő tárgyalásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://lebbezunkfelfele.blog.hu/api/trackback/id/tr7415203130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása