Jelezzük, ha gond van

Lebbezzünk felfele!

Lebbezzünk felfele!

Ügyvéd Halloween, 2019

avagy íjesztgessük a népet ügyvédekkel is

2019. október 31. - Lebbezzünk felfele!

 

 A kelták hite szerint október 31-én este a holtak ártó szellem formájában visszatérnek, s mivel fennáll annak veszélye, hogy bennünk, élő emberekben is tanyát vernek, így ildomos ez ellen hatékonyan védekezni. A hatékony védekezés módszere lehet a megtévesztés. Ha magunk is különféle íjesztő álca maskarákat öltünk, akkor a tájékozatlanabb holt lelkek azt hihetik, hogy magunk is gonosz szellemek vagyunk, abba pedig - ugye - mi a frásznak beleköltözni.

A XX. század Amerikájában vált divatossá, hogy szörnyek, boszorkányok, földönkívüliek, kalózok, rajzfilm szereplők, horror mesék főszreplői, akció hősök, félelmetes állatok, politikusok maszkjaiban kezdtek el az emberek védekezni az ártó szellemek ellen. Még alapos néprajzi kutatást igényel annak feltérképezése, hogy ügyvédekkel mikor kezdték el riogatni az emberek a holt lelkek szellemét, mert az tény, hogy az emberek egymást már évezredek óta íjesztgetik az ügyvéddel. (Erre utal az a bevett nyelvi fordulat, hogy "Ügyvédet uszított rám!".) 

A kutatások kiindulópontja lehet a talár bevezetése, ami félelmetes "halálmadár" jellege miatt fényes nappal és az év bármely napján alkalmas arra, hogy riadalmat keltsen. A kutatást nehezítheti, hogy a talár rendkívüli módon hasonlít Batnam, illetve az utóbbi időben Harry Potter köpönyegére, ami könnyen összemoshatóvá teszi a talárt viselő ügyvédet az akció hősökkel, így nem tudni pontosan, hogy a jelmezt viselő ember kivel is akar pontosan íjesztgetni.

Az ennek a dilemmának is emléket állító kis fimben a rémálmok közepette is derekasan dolgozó ügyvédek is igyekszünk némi bepillantást engedni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lebbezunkfelfele.blog.hu/api/trackback/id/tr9815274548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása